top of page
bookhus 2.png

Tips til gode billeder af dit sommerhus

Opdateret: 23. sep. 2020

Billeder er afgørende, når lejer skal vælge sommerhus. Få tips til, hvordan du bedst tager billeder og hvilke billeder du skal tage, når du skal præsentere dit sommerhus. Billeder skaber først og fremmest troværdighed om, hvad lejer reelt får for sine penge. Men endnu vigtigere er det, at dine billeder skaber en forestilling om den ferie, lejer glæder sig til. Hvad de kan lave, og hvordan de som familie passer ind.Tips til at tage gode billeder af dit sommerhus


Forberedelse:

For at et boligbillede ser indbydende, skal motivet være roligt. Ryd op, skjul løse ledninger og fjern personlige ting og nogle af nipstingene. Selvom mange af vores ting er det, der giver sommerhuset charme, så skal der være plads til, at lejer kan se sig selv i sommerhuset. Sæt personlige og overflødige ting ud i haven eller garagen, mens du tager billeder.


Rengøring er også vigtigt, selvom det ikke er en fysisk fremvisning. Overflader skal være tørret af, bad og køkken skal glinse af renhed, og vinduerne skal være pudsede.

Slå græsset, sæt nye blomster i krukkerne og arrangér havemøblerne, så man kan visualisere udelivet.Lys:

Tænd alle lamper og træk gardinerne fra. Tag billeder, når der er mest muligt dagslys eller solskin gennem vinduerne. Det kan godt betyde, at du må tage billederne hen over en dag, hvor du starter i østvendte rum og slutter i de vestvendte. Selvom solen brager ind gennem vinduerne, er det vigtigt, at du tænder alle lamper. Hvis muligt, så placér dem i hjørnerne, så lyset bliver jævnt fordelt.


Du kan evt. alliere dig med en ven, der kan stå og lyse med en stærk lampe, når du tager billeder. I må prøve jer frem, om det er bedst at pege lampen ud i rummet, ind i det mørke hjørne eller ind mod en væg/loft, for at give det bedst mulige lys.


Vinkel og linjer:

Ejendomsbilleder har næsten altid vidvinkel på, for at man kan se hele rummet på én gang. Den mulighed har os almindelige udlejere sjældent. Du kan alligevel godt bruge tanken om vidvinkel for at få så meget med i hvert billede som muligt. Brede vinkler kan få rum til at se endnu større ud på en naturlig måde. Du kan f.eks. prøve at pege linsen ind i hjørnet af et rum og se, om det får rummet til at se større ud. Lej lidt med de forskellige vinkler for at se, hvorfra rummet tager sig bedst ud.


Hold lige linjer lige. Når du tager fotos af lodrette linjer, fx hvor en væg møder en anden væg, skal fotoet være lodret. Sørg for at linjen er helt lodret. Hvis du tager billeder af en vandret linje som horisonten, er det bedst at holde kameraet vandret, og sørg for at horisonten er helt vandret på billedet.


Gennemse billederne

Tag en hel masse billeder, så du har nogle at vælge imellem. Og stryg straks de uskarpe! Der er intet, der skræmmer en lejer væk som uskarpe billeder. Hvis du har mulighed for at redigere dine billeder (de fleste smartphones har et simpelt billede-redigeringsprogram), så skru gerne lidt op for lys, kontrast og farvemætning. Det pynter!Pro tips:
Hvis du har et professionelt kamera eller udstyr, så lys dit rum op med Flash. 
Flash er en fantastisk måde at lyse et rum op med. Brug en ekstern blitz, så den kan tages af kameraet og placeres et andet sted i rummet. Placér blitzen mod en væg, så lyset bliver spredt ud i lokalet (og blødere). 
Du kan også lyse et rum op ved at benytte en lang lukketid. Jo længere tid, lukkemekanismen er åben, jo mere lys rammer sensoren, og det giver et lysere foto. Husk at bruge en tripod for skarpe fotos. 
Du kan også skrue op for kameraets ISO. Det gør sensoren mere lyssensitiv, hvilket gør dit foto lysere. Det kan dog føre til uskarpe fotos, og det er en dødssynd i denne verden! Hold derfor din ISO under 800.

Motiver du skal have med, når du tager billeder af dit sommerhus


Selve sommerhuset

Billedet af selve sommerhuset er det vigtigste for at fange folks opmærksomhed. Vælg en solskinsdag og tag billedet midt på dagen, når solen står højt på himlen. Sørg for at græsset er slået (hvis du altså slår græs), og man kan se lidt af grunden på billedet.Køkken og bad

Ryd så meget væk på overflader i køkkenet som muligt. Kaffemaskine, frisk frugt og krydderurter er dog et plus.

Toilet og badeværelser skal være rene og pæne. Skab lidt hotelstemning ved at tænde et par levende lys, hæng rene håndklæder op, eller arranger dem hyggeligt på en hylde eller i en kurv på gulvet. Fjern alle personlige ting som tandbørster og plejeprodukter. Tag et billede af en lille detalje eller et lysindfald. Det handler om at sætte sætte følelserne i gang mere end det praktiske ved et toilet.

Husk at slå brættet ned, og at man ikke kan se dig i spejlene!Spisestue og stue

Billede af spisebordet med stole er vigtigt, så man kan se, hvor mange personer, der kan sidde sammen.

Puf pudderne i sofaen, arranger fjernbetjeninger og andre ting pænt. Sæt gerne friske blomster i en vase eller sæt en skål med strandfund frem på spisebordet eller sofabordet.


Soveværelser

Igen er det hotelstemingen, der skal frem i soveværelserne. Fjern personlige ting, red sengene med sengetæppe og arranger puderne på en fancy måde. Læg evt.et par foldede håndklæder på sengens fodende.

Børne faciliteter

Husk billeder af alle faciliteter, der inkluderer børn (højstole, puslebord, tremmesenge, legestativ, sandkasse, strandlegetøj) Også selvom du ikke har nogle, kan du tænke det gode børneliv ind ved at tage et nærbillede af et evt. bålsted, strandfund, haven, bærbuske eller lignende.

Terrasser og udendørsliv

Udendørslivet er en yderst vigtig del af sommerhuslivet, så det skal der fokus på.

Tag et billede af terrassen, så man kan se, hvor mange siddepladser der er (husk billede af grill). Tag gerne et billede af nogle læne- eller liggestole i et hyggeligt hjørne af terrassen, selvom de normalt ikke står der. Og sæt evt. en flot karaffel med vand og glas elle en skål med jordbær på bordet for at skabe stemning.

Tag et par billeder af grunden, der viser naturen. Det kan være et nærbillede af en krukke med blomster i – blomster/træer på grunden eller såmænd bare det høje græs, hvor man kan skimte udsigten, huset eller terrassen i baggrunden.Swimmingpool, sauna og spa Swimmingpool, sauna og spa er det vi forbinder med luksus i et sommerhus, så husk endelig gode billeder af disse! Husk, at man skal kunne se eller visualisere, hvor mange personer der kan være i de forskellige faciliteter – uden at der dog er personer på billederne!

Spabadet skal være fyldt og tændt, igen gerne med noget stemning som tændte stearinlys, foldede håndklæder eller et par champagneglas på kanten. Saunaen kan også pyntes med et nærbillede af stenene på ovnen eller saunaspanden, nogle æteriske olier eller lignende.

Nærområdet:

Billeder af nærområdet hjælper lejerne med at visualisere, hvad man kan lave og opleve.

Stranden er ofte et vigtig parameter for sommerhusgæster, så hvis dit sommerhus er tæt på en strand så tag et billede en solskinsdag, hvor vandet og stranden tager sig godt ud. Supplér gerne med et solopgangs- eller solnedgangsbillede, alt efter hvordan stranden vender. Tag gerne billeder hen ad stranden, så man kan se, om den egner sig til gåture.

Tænk på hvilke oplevelser, du selv nyder i området og sørg for at inkludere billeder af disse. Det kan være naturen i form af markerne, der omgiver dit hus eller en skoven med en kurv fyldt af kantareller. Eller det kan være kulturoplevelser og lokale varemærker som havnen, fiskehandleren, minigolf, fyrtårn, museer eller såmænd bare det lokale ishus.Alt det, der gør sommerhuslivet dejligt, kan være med til at ”sælge” dit hus til lejerne.

God fornøjelse og held og lykke med din udlejning.

111 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page