top of page
bookhus 2.png

Ferie i Danmark er det helt store hit

- og det åbner op for flere muligheder for offentlige og private virksomheder.

Udlejning af ferieboliger i Danmark er eksploderet siden Corona-epidemien tog sit indtog. Tal fra Danmarks statistik viser med al tydelighed, at danskerne har genfundet det danske sommerland både på campingpladser, i ferieboliger og sommerhuse.Juli måned slog rekord med over 4.8 mil. overnatninger i feriehuse


Ved udgangen af juli måned var der booket 285.300 hus-uger for resten af 2020. Det er en fremgang på 27 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år. De danske bookinger er steget med hele 74 pct, og de tyske bookinger er steget med 27 pct.


Der har været travlt i udlejningsbureauerne, der ellers stod overfor et grumt scenarie, da grænserne lukkede tilbage i marts md.


Det samme billede tegner sig i antal bookede overnatninger hos Bookhus.com, der står for systemet bag feriehuse bookinger hos kommuner, feriefonde, fagforeninger og andre med udlejningsejendomme til medlemmer og ansatte. Der har været rift om de populære uger, og lysten til at booke ud over skolernes ferier er også udtalt. Så udtalt, at mange har gået forgæves, da udbuddet er begrænset, og man skal være tidligt ude for at få fat i de eftertragtede feriehuse.


Der er dog hjælp på vej, da loven, (Bekendtgørelse for feriefonde) der regulerer, hvordan feriefonde skal forvalte deres huse, har fået en vigtig tilføjelse. Det tillades nemlig nu, at en feriefond må udleje deres boliger til andre feriefondes medlemmer. Loven gælder dog kun for feriefonde. Private virksomheder og fagforeninger kan indgå samarbejde på tværs, og er ikke underlagt reglerne for feriefonde.


Bookhus har imødekommet efterspørgslen og de nye muligheder i loven ved at udvide systemet med et nyt eksternt udlejningsmodel.


Modulet åbner for, at alle med Bookhus-systemet kan udleje deres huse til andre med samme løsning. For feriefonde gælder det dog, at de kun må leje ud til andre feriefonde. Dette regulerer modulet automatisk.


Denne nye mulighed åbner op for en hel del flere muligheder for medlemmer og ansatte, og ikke mindst for arbejdsgiverne, der kan tilbyde et langt større udvalg til medarbejderne.


De fleste af Bookhus’ kunder, private som offentlige, har meldt sig på banen og vil benytte denne nye funktion. Funktionen tillader, at man både kan få et større udbud af feriehuse på sin egen side, men også udstille sine egne huse på andre Bookhus portaler for at øge belægningsgraden.


Sommerhuse som et medlemstilbud er kæmpe hit specielt i fagforeninger, der har fået øjnene op for denne mulighed. Hvor både 3F og HKs afdelinger benytter sig af Bookhus udlejning platform til deres medlemmer.


Bookhus har ca. 3000 ferieboliger og en medlemsbase på godt 1.2 mil. brugere. Så det er ikke så lidt der bliver tilbudt af dejlige muligheder for ferie i Danmark.


Sæsonen 2021 har allerede vist sig at være travl og bookingerne vælter ind for hele sæsonen. Men er der ledige åbninger som ikke fyldes ud kan sommerhuset også bruges som ekstern kontor kursus lokation eller mødelokale, for på den måde at øge belægningen. Hvorfor ikke tilbyde sine ansatte hjemmearbejde i et dejligt sommerhus med en dejlig udsigt, nu vi stadig er underlagt restriktioner pga. Corona-epidemien?


Der er mange muligheder for bedre udnyttelse af danskernes ferieboliger, og der er ikke mindst mange økonomiske fordele for private og offentlige virksomheder ved at samle husene i et system og øge belægningsgraden af husene. Og medarbejder glæde kan slet ikke gøres op i penge.


Hvis du har spørgsmål til systemet, økonomiske fordele, skatteregler eller andet vedrørende udlejning af ferieboliger, kontakt os på tlf 45 80 02 77eller mail info@bookhus.com11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page