top of page
bookhus 2.png

Release af nyt Ekstern Modul i Bookhus-systemet

Release dato 31. oktober 2020
Modulet hedder ‘Ekstern udlejningsmodul’ eller ‘Channel Manager Modulet’. Det er udviklet for at imødekomme efterspørgslen på danske sommerhuse ved at åbne for udbuddet af huse jævnfør ny bekendtgørelse i loven for feriefonde. Modulet giver mulighed for, at flere offentlig- og privatansatte kan få adgang til et større udvalg af huse, og dermed kan modulet også øge belægningsgraden på virksomhedernes huse.


Katalysatoren for udviklingen af dette modul er tilføjelsen til Bekendtgørelse om feriefonde mv. §18 stk 2. Tilføjelsen lovliggør udlejning af ferieboliger til andre feriefonde.


Ekstern udlejning i private virksomheder har altid været en mulighed for feriehuse uden for Danmark (jf. Sommerhus loven), så her åbner modulet op for indkøb af flere huse for at kunne udvide udbuddet internt uden risikoen for lav belægning, da de åbne uger nemt kan lejes ud eksternt vha. modulet.


Samarbejde på tværs af bookingportaler.

De fleste feriefonde og andre virksomheder, der ejer sommerhuse, står med en masse udfordringer i forbindelse med husenes udlejning. I praksis driver de et udlejningsbureau med alt fra booking, betalinger, administration, rengøring og vedligeholdelse og ikke mindst markedsføring af husene. Dette oven i det daglige arbejde og måske uden de rette kompetencer.


Mange har udfordringer med belægning på husene udenfor højsæsonerne. Det kræver en aktiv indsat at markedsføre de ledige uger internt. Channel Manager Modulet åbner op for, at hver portal let kan etablere et samarbejde med andre portal-ejere og samtidig specificere, hvilke perioder, de ønsker at udstille deres egne huse på eksterne portaler.


Systemet fungerer lidt som et socialt medie for Feriehusejere. Man kan let finde og tilføje de fonde, virksomheder og foreninger, man vil samarbejde med.
De tilgængelige portaler optræder i portal-listen til venstre. Her kan man tilvælge de portaler, man ønsker at samarbejde med. Er man feriefond kan man kun vælge andre feriefonde.


Perioder med lav belægning


Systemet er fleksibelt opbygget således, at administratoren kan oprette flere perioder for hvert hus. Således kan de udstille deres huse på andre portaler i perioder med lav belægning. Den øgede eksponering giver fondene en øget belægning.
Huse til eget katalog


Økonomien knyttet til udlejningen tilfalder husejer, derfor kan det være vigtigt, at de eksterne huse ikke konkurrerer med egne huse. Systemet tilbyder, at man selv kan vælge fra kataloget af eksterne af huse, således det kun er de huse der passer ind i sammenhæng med egne huse, der aktiveres i kataloget.


Husene kan vises med placering på et kort, hvor man også kan se sine egne huse. På den måde, kan man let finde de huse, der passer godt ind i ens eget katalog, uden at de ligger i konkurrence med egne huse..Efterfølgende vises husene i kataloget på ens egen portal, og kan bookes af portalens medlemmer.Nøgleudlevering og brugersupport til eksterne bookinger.


De fleste fonde og virksomheder har en procedure for nøgler, hvor medarbejderen selv kan hente deres nøgler til et hus på kommunens kontor eller eller i virksomheden administration. Ved ekstern udlejning, vil der være behov for, at sende nøgler til en medarbejder fra den anden side af landet.


Bookhus tilbyder en nøgleservice til de eksterne bookinger. Vi holder en ekstra nøgle til huset og sørger for at sende den til den eksterne bruger. Der opkræves et bookinggebyr hos kunden, som dækker den administrative udgift.


Ligeledes tilbyder vi at stå for brugersupporten på den eksterne booking. Vores telefonnummer medfølger bookingbekræftelsen for at eliminerer den ekstra administrationsbyrde til administratoren.


128 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page